Myelodysplastický syndrom : diagnostický atlas - Hochová, Ivana; Neuwirtová, Radana; Vodičková, Elena (Maxdorf, 2006)
Myelodysplastický syndrom je závažné hematologické onemocnění. Přestože se v současnosti diagnóza této choroby opírá o celou řadu moderních laboratorních metod, je morfologická diagnostika v rozpoznání tohoto syndromu nezastupitelná. Velká pestrost mikroskopických obrazů choroby se značnou variační šíří morfologických odchylek na buňkách krvetvorby může přinášet diagnostické rozpaky a nesnáze.
Jessenius
Keywords: Diagnostic Techniques and Procedures; myelodysplastické syndromy; diagnostické techniky molekulární; onkologie; klinické lékařství; Clinical Medicine; hematologie a transfuzní lékařství; Diagnosis, Differential; Molecular Diagnostic Techniques; hematologie; cytogenetické vyšetření; Cytogenetic Analysis; diagnostické techniky a postupy; radiologie, nukleární medicína a zobrazovací metody; Myelodysplastic Syndromes; diferenciální diagnóza