Synergní interakce analgetik s neuropsychofarmaky - Kršiak, Miloslav (Iga MZ ČR, 2005)
Cílem předkládaného projektu je nalézt takové kombinace analgetik s neuropsychofarmaky, které mají silnější analgetické účinky než samotná analgetika (v ospovídajících dávkách). Smyslem projektu je nalézt (s využitím nedávných poznatků základního výzkumu) nové účinnější kombinace analgetik s neuropsychofarmaky, které by (po dlaším vývoji) mohly být využity v klinické praxi.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: psychotropní léky; analgetika; antikonvulziva; Ibuprofen; baklofen; bolest; ibuprofen; Baclofen; Analgesics; farmacie a farmakologie; Pain; Psychotropic Drugs; psychofarmakologie; Anticonvulsants; antidepresiva; Antidepressive Agents; clonidin; neurologie; Clonidine