Orální zdraví, potřeba a dostupnost stomatologické péče u věkové kategorie 65 a více let v ČR - Krejsa, Otakar; Krejsa, Otakar; Broukal, Zdeněk; Lenčová, Erika; Mrklas, Lubor (Iga MZ ČR, 2005)
Epidemiologická studie orálního zdraví, potřeby a dostupnosti stomatologického ošetření u věkové skupiny 65 let a starší u souboru náhodně vybraných jedinců (cca 500-600), reprezentativním pro ČR. Data o orálním zdraví seniorů, získaná v průzkumu v roce2003 budou porovnána s daty z předchozího průzkumu (1987) a s dostupnými daty z jiných evropských zemí. Rozdíly srovnatelných ukazatelů orálního zdraví seniorů ve srovnání s výchozími daty (1987) a v evropském měřítku budou testovány na statistickou významnost (Student t test, chí kvadrát test).
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Dental Care for Aged; geriatrie; stomatologická péče o staré; dostupnost zdravotnických služeb; Geriatric Dentistry; epidemiologické studie; geriatrické zubní lékařství; senioři; Epidemiologic Studies; Aged; Oral Health; Health Services Accessibility; zubní lékařství; orální zdraví