Aktivita telomerázy jako nový prognostický faktor u mnohočetného myelomu - Hájek, Roman; Büchler, Tomáš; Penka, Miroslav; Říhová, Lucie; Oltová, Alexandra; Fajkus, Jiří; Maláska, Jan; Dobšáková, Zuzana; Skleničková, Marie (Iga MZ ČR, 2005)
Vyhodnocení telomerázové aktivity a měření telomer by mohlo patřit k novým perspektivním prognostickým faktorům u mnohočetného myelomu. Možnost využít hTERT jako nádorového antigenu by výrazným způsobem obohatila vakcinační strategii u mnohočetného myelomu, kde je doposud limitací nízká účinnost, respektive nepřítomnost silného antigenu.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Multiple Myeloma; mnohočetný myelom; onkologie; telomerasa; alergologie a imunologie; Prognosis; Telomerase; hematologie a transfuzní lékařství; prognóza