Endokrinologie : interdisciplinární obor - Blahoš, Jaroslav; Zamrazil, Václav (Triton, 2006)
Motivací k napsání této knihy bylo vědomí významné účasti endokrinních systémů v patogenezi neendokrinních chorob a naopak vliv různých patologických procesů, případně jejich léčby na endokrinium. Autoři vycházeli z dlouholetých zkušeností i z údajů v endokrinologické i obecně medicínské literatuře. Tématika byla zvolena i z hlediska dostupnosti souborných informací.
Keywords: Endocrinology; endokrinologie