Miniinvazivní chirurgie v léčbě kolorektálního karcinomu - Dostalík, Jan (Iga MZ ČR, 2006)
: Předmětem projektu je na základě prospektivního sledování definovaných parametrů zhodnocení přínosu miniinvazivní chirurgie pro terapii karcinomu tlustého střeva a konečníku. Očekáváme zlepšení pooperačního průběhu, urychlení rekonvalescence, snížení počtu komplikací a celkové zkrácení doby hospitalizace. Předpokládáme i pozitivní vliv na kvalitu života těchto pacientů. Otevřená zůstává otázka snížení výskytu recidiv a zlepšení přežití u některých stadií karcinomu kolorekta.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Minimally Invasive Surgical Procedures; Colorectal Neoplasms; laparoskopie; chirurgie; gastroenterologie; miniinvazivní chirurgické výkony; onkologie; Laparoscopy; kolorektální nádory