Ovlivnění příznaků obsedantně kompulzivní a panické poruchy pomocí rTMS u pacientů neodpovídajících na léčbu SSRI - Praško, Ján; Bareš, Martin; Horáček, Jiří; Houbová, Petra; Kosová, Jiřina; Pašková, Beáta; Preiss, Marek; Záleský, Richard (Iga MZ ČR, 2006)
Cílem dvojitě slepé studie je porovnat účinek rTMS (15x aplikací za 21 dnů) s placebo aplikací u pacientů trpících OCD nebo panickou poruchou nereagujících na léčbu SSRI a hodnotit účinek této přídatné léčby po další 3 týdny od ukončení aplikace.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: magnetismus; psychiatrie; Selective Serotonin Reuptake Inhibitors; Double-Blind Method; Magnetics; panická porucha; fyzikální stimulace; Panic Disorder; Physical Stimulation; Obsessive-Compulsive Disorder; Prefrontal Cortex; fyzika, biofyzika; obsedantně kompulzivní porucha; selektivní inhibitory zpětného vychytávání serotoninu; neurologie; dvojitá slepá metoda; prefrontální mozková kůra