Vnější a vnitřní determinanty koncentrace C-reaktivního proteinu a aterosklerózy, vztah k pooperačním komplikacím při chirurgické terapii - Šetina, Marek (Iga MZ ČR, 2006)
Cílem studie je zhodnocení rizik komplikací u pacientů podstupujících revaskularizační operace pomocí plazmatické koncentrace CRP. Také budou určeny faktory ovlivňující tyto koncentrace (genetické a infekční).
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: rizikové faktory; arterioskleróza; Risk Factors; Protein C; Heredity; Arteriosclerosis; infekce; Postoperative Complications; protein C; dědičnost; kardiovaskulární chirurgické výkony; angiologie; pooperační komplikace; Cardiovascular Surgical Procedures; Infections; Interleukin-6; kardiologie; interleukin-6