3D konformní radioterapie - vývoj metod pro ustanovení systému zabezpečení jakosti na národní úrovni - Ekendahl, Daniela; Horáková, Ivana; Žáčková, Helena; Novák, Leoš; Zouhar, Milan; Bedrošová, Jana; Palkosková, Petra; Kovařík, Josef; Pavlíková, Irena (Iga MZ ČR, 2006)
Vývoj metod pro ověření dávkové distribuce při 3D konformní radioterapii. Praktické provedení měření a testů na pracovištích v ČR schopných provádět 3D konformní radioterapii. Vývoj metod pro kontrolu komplexu 3D geometrických parametrů a komplexu 3D zobrazovacích funkcí zařízení a nástrojů pro provádění 3D konformní radioterapie. Vývoj metod pro zabezpečení jakosti multi-leaf kolimátoru.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: technika lékařská, zdravotnický materiál a protetika; Radiometry; Quality Control; řízení kvality; konformní radioterapie; radiometrie; radiologie, nukleární medicína a zobrazovací metody; Radiotherapy, Conformal