Vliv otevíracího manévru na splanchnickou cirkulaci u pacientů s ARDS - Zvoníček, Václav; Šrámek, Vladimír (Iga MZ ČR, 2006)
Otevírací manévr (OM) je součástí léčby syndromu akutní dechové tísně dospělých. V projektu plánujeme zhodnocení vlivu OM na slachnickou cirkulaci pomocí saturace ve v. hepaticy a měřením hepatosplanchnického průtoku.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Respiratory Distress Syndrome; Splanchnic Circulation; umělé dýchání; Lung Diseases; plicní nemoci; splanchnický oběh; syndrom dechové tísně; Respiration, Artificial; pneumologie a ftizeologie