Kvalita života pacientů s psoriasis vulg. v České republice : srovnání s výsledky ve vybraných západoevropských zemích : (pilotní studie) - Semrádová, Věra; Vašků, Vladimír; Balaštík, Drahomír; Slonková, Veronika (Iga MZ ČR, 2006)
Navrhovaná studie má zjistit omezení kvality řivota u psoriatiků v našich podmínkách a srovnat s výsledky ve vybraných západoevropských zemích. Navrhovaná studie má zjistit, který léčebný způsob nemocní preferují a budou ochotni ho dodržovat, neboť pro úspěšnou léčbu psoriázy je nezbytná dobrá spolupráce nemocného.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Psoriasis; psoriáza; skupinová psychoterapie; psychoterapie; Česká republika; kohortové studie; Cohort Studies; Czech Republic; kvalita života; Psychotherapy, Group; Europe; Evropa; dermatovenerologie; Quality of Life