Maligní ložiskové procesy jater : diagnostika a léčba včetně minimálně invazivních metod - Válek, Vlastimil; Kala, Zdeněk; Kiss, Igor (Grada, 2006)
Obsáhle pojatá chirurgická část monografie rozkrývá problematiku kurativních postupů - jaterních resekcí a transplantace jater. Na chirurgickou léčbu navazuje léčba onkologická, která ji doplňuje. V publikaci navazují na část věnovanou chirurgickým postupům kapitoly věnované radiologicko-intervenčním terapeutickým technikám a chemoterapii.Hlavním mottem publikace je nezbytnost mezioborové spolupráce. Mezinárodní tým autorů pojímá tematiku nejen jako soubor těch nejmodernějších poznatků z oblasti současných diagnostických a léčebných postupů, ale i jako ryze praktický návod jak postupovat v případě cíleně či náhodně zjištěného maligního jaterního ložiska.
Keywords: Liver Transplantation; hepatocelulární karcinom; Minimally Invasive Surgical Procedures; onkologie; Carcinoma, Hepatocellular; hepatologie; miniinvazivní chirurgické výkony; Radiography, Interventional; Liver Neoplasms; nádory jater; intervenční radiografie; radiologie, nukleární medicína a zobrazovací metody; transplantace jater