Využití stanovení cystatinu C u pacientů s degenerativními chorobami CNS - Mareš, Jan; Urbánek, Karel; Vavroušková, Jitka; Stejskal, David (Iga MZ ČR, 2006)
Projekt je zaměřen na ověření (vyvrácení) hypotézy o využití stanovení cystatinu C v likvoru ( séru) v diagnostice ( event. predikci rizika vzniku) neurodegenerativních chorob.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Amyloid beta-Peptides; Diagnosis; neurodegenerativní nemoci; proteiny v mozkomíšním moku; Neurodegenerative Diseases; biochemie; Cerebrospinal Fluid Proteins; Alzheimerova nemoc; Alzheimer Disease; Cystatins; biologické markery; cystatiny; Biochemical Phenomena; diagnóza; amyloidní beta-protein; diagnostika; biochemické jevy; Biomarkers; neurologie