Určení nebezpečnosti směsí chemikálií : techniky matematickostatistické analýzy - Tichý, Miloň; Frantík, Emil; Hanzlíková, Iveta; Roth, Zdeněk; Rucki, Marián (Iga MZ ČR, 2006)
Předmětem projektu je určení nebezpečnosti (hazardu) směsí chemikálií. Mezi nebezpečností chemických směsí a jeho výpočtem z nebezpečnosti jednotlivých složek za předpokladu aditivity může být významný rozdíl. To může vést ke špatnému stanovení rizika. Kprůkazu (ne)aditivity bude použito rychlého testu toxicity pomocí červů Tubifex , matematicko-statistických technik (QSAR, ANN) a fyzikálně chemických vlastností složek směsi (rozdělovací koeficienty).
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Octanols; Toxicity Tests; chemie, klinická chemie; testy toxicity; nebezpečné látky; Mathematical Computing; přírodní vědy; Hazardous Substances; vystavení vlivu životního prostředí; matematické výpočty počítačové; testy akutní toxicity; Quantitative Structure-Activity Relationship; oktanoly; Data Interpretation, Statistical; toxikologie; Environmental Exposure; kvantitativní vztahy mezi strukturou a aktivitou; Risk Assessment; hodnocení rizik; Oligochaeta; Toxicity Tests, Acute; interpretace statistických dat