Sledování antimutagenních a imunomodulačních účinků vybraných látek přírodního původu - Bárta, Ivo; Polívková, Zdeňka; Šmerák, Petr; Langová, Martina; Bártová, Jiřina; Turek, Bohumil; Šestáková, Helena; Štětina, Rudolf (Iga MZ ČR, 2006)
V projektu bude sledována antimutagenní a imunomodulační aktivita látek rostliného původu vůči karcinogenům pomocí Amesova testu, mikronukleus testu, testu SSB DNA, chemiluminiscenčního testu a testu blastické transformace.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Food; environmentální vědy; mutageny; imunita; kurkumin; antimutagenní látky; Mutagens; Curcumin; Immunity; toxikologie; Genistein; potraviny; Antimutagenic Agents; nutriční terapie, dietoterapie a výživa; onkologie; genistein