Vztah HPV k anogenitálním nádorům - Hamšíková, Eva; Tachezy, Ruth; Vonka, Vladimír; Ludvíková, Viera; Šmahelová, Jana; Rob, Lukáš; Škapa, Petr; Horák, Ladislav; Jirásek, Tomáš; Kubecová, Martina (Iga MZ ČR, 2006)
Zjistit úlohu HPV infekce ve vzniku vulvárních spinocelulárních karcinomů typu I a typu II detekcí DNA pomocí PCR v biopsiích prekancerózních a nádorových lézích a stanovením prevalence specifických protilátek v sérech pacientek Zjistit úlohu HPV infekceve vzniku análních spin ocelulárních karcinomů detekcí HPV DNA pomocí PCR v biopsiích prekancerózních a nádorových lézích a stanovením prevalence specifických protilátek v sérech pacientek Porovnat prevalenci HPV specifických protilátek v sérech nemocných a vybraných zdravých kontrol, porovnat typ přítomného HPV se specifitou přítomných protilátek.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: infekční nemoci; Vulvar Neoplasms; epidemiologie; gynekologie a porodnictví; Rectal Neoplasms; infekce DNA virem; Papillomaviridae; nádory vulvy; alergologie a imunologie; infekční lékařství; nádory rekta; nádorové DNA-viry; DNA Tumor Viruses; Communicable Diseases; onkologie; hematologie a transfuzní lékařství; DNA Virus Infections