Podpora zdraví na úrovni kraje - determinanty zdraví a nová zdravotní politika (investice do zdraví) - Háva, Petr; Havelková, Jana; Kučera, Zdeněk; Tuček, Martin; Nesvadbová, Libuše; Svěráková, Marcela (Iga MZ ČR, 2006)
Existují společenské skupiny, které jsou vlivem sociálních a ekonomických determinant zdraví znevýhodněné a ohrožené v důsledku nerovnosti ve zdraví. Výzkum vlivu sociálních a ekonomických determinant na zdravotní stav obyvatel Jihočeckého kraje v rámciprobíhajících společenských změn a tvorby nových přístupů k podpoře zdraví v ČR (výzkum postojů vybraných akterů politiky podpory zdraví). Zdravotní politika na regionální úrovni představuje nepostradatelnou součást národní zdravotní politiky.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: zdravotní péče - hodnotící mechanismy; Health Promotion; Health Care Rationing; Health Care Evaluation Mechanisms; podpora zdraví; Social Medicine; ekonomika lékařská; zdravotní politika; Investments; přidělování zdravotní péče; sociální lékařství; investice; sociální opora; Social Support; Health Policy; Economics, Medical; veřejné zdravotnictví