Srovnání metod objektivního hodnocení sebepéče a soběstačnosti s využitím terminologie ICNP : mezinárodní klasifikace ošetřovatelské praxe - Marečková, Jana; Vejvalka, Jan; Ivanová, Kateřina (Iga MZ ČR, 2006)
Na základě zhodnocení výsledků čtyř různých užívaných metod hodnocení sebepéče a soběstačnosti bude navržena metoda vhodná jako objektivní ukazatel náročnosti ošetřovatelské péče pro různé oblasti českého klinického ošetřovatelství. Bude navžen nástroj pro srovnání výsledků rlůzných metod hodnocení sebepéče a soběstačnosti na basi mezinárodní ošetřovatelské terminologie ICNP. Budou vypracovány podklady pro chybějící konsensus v ošetřovatelské anamnestice a v hodnocení efektu ošetřovatelských intervencípři hodnocení úrovně sebepéče a soběstačnosti.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Activities of Daily Living; lingvistika, lékařská terminologie; ošetřovatelství; Nursing Care; sociální lékařství; činnosti denního života; Terminology as Topic; ošetřovatelská péče; lékařská informatika; péče o sebe; terminologie jako téma; Self Care