Ovariální karcinom a léčba neplodnosti metodami in vitro fertilizace : analýza rizikových faktorů pomocí systému pro dolování znalostí z databází - Hudeček, Robert; Ventruba, Pavel; Chovanec, Josef; Huser, Martin; Šarmanová, Jana; Šarman, Zdeněk (Iga MZ ČR, 2006)
Retrospektivní explorační počítačová analýza dat o léčebných cyklech asistované reprodukce (AR) na gynek.- porod.klinice v Brně. Analýza potenciálních vztahů mezi výskytem ovariálního karcinomu a léčbou neplodnosti metodami in vitro fertilizace. Pomocí systému pro data mining SHLUK a Neuronové sítě NEUL 3 budou definovány statiskticky signifikantně významné vztahy mezi jednotlivými paramatry IVF cyklu a potenciálním rizikem vzniku ovariálních tumorů v souvislosti s léčbou neplodnosti.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Infertility, Female; onkologie; databáze faktografické; endokrinologie; Risk Factors; nádory vaječníků; Databases, Factual; Reproductive Techniques, Assisted; Ovarian Neoplasms; asistovaná reprodukce; Ovulation Induction; reprodukční techniky; Reproductive Techniques; gynekologie a porodnictví; indukce ovulace; ženská infertilita; rizikové faktory; Fertilization in Vitro; reprodukční lékařství; fertilizace in vitro