Hyperfibrinogenémie a získané dysfibrinogenémie - Dyr, Jan Evangelista; Suttnar, Jiří; Salaj, Petr (Iga MZ ČR, 2006)
Charakterizace funkčních vlastností molekuly fibrinogenu u různých vybraných skupin hemato-okologických nemocných s hyperfibrinogenémií. Zavedení a ověření metodiky pro testování vlivu hladiny a funkce fibrinogenu na počáteční fázi tvorby fibrinu a na adhezi krevních destiček. Selekce rizikových pacientů s následnou odezvou ve změně intenzity antikoagulační terapie. Využití optických metod pracujících v reálném čase, surface plasmon resonance, atomic force microscopy a hmotnostní spektrometrie MALDI-TOF.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Spectroscopy, Fourier Transform Infrared; Risk Factors; onkologie; povrchová plasmonová rezonance; Fibrin Tissue Adhesive; fibrinová tkáňová adheziva; Surface Plasmon Resonance; Microscopy, Atomic Force; radiologie, nukleární medicína a zobrazovací metody; Blood Coagulation Factors; mikroskopie atomárních sil; kardiovaskulární nemoci; rizikové faktory; spektrometrie hmotnostní - ionizace laserem za účasti matrice; hematologie a transfuzní lékařství; Cardiovascular Diseases; fibrinogen; Fibrinogen; Spectrometry, Mass, Matrix-Assisted Laser Desorption-Ionization; koagulační faktory; spektroskopie infračervená s Fourierovou transformací