Příběhy z měsíční houpačky - Müller, Else (Portál, 2001)
Autogenní trénink pro děti od 4 let Asi nejoblíbenější knihu Else Müllerové používají především rodiče jako četbu pro děti před spaním. Poetické příběhy s barevnými ilustracemi jsou psány podle metody autogenního tréninku prof. J. H. Schultze, která akcentuje fantazii, uvolnění a meditaci jako vyrovnání vůči našemu často jednostranně racionálně zaměřenému životu. Tento trénink působí pozitivně na psychosomatické poruchy, na stres, odlehčuje vegetativní nerovový systém, pomáhá regeneraci organismu a podporuje jeho imunitu. Kniha je užitečná především pro rodiče dětí od čtyř let. Může však pomoci i učitelkám v mateřských školách, vychovatelkám ve školních družinách a psychologům pracujícím s dětmi. Else Müller žije ve Frankfurtu nad Mohanem. Pracuje jako terapeutka, organizuje kurzy autogenního tréninku.
Nápady - hry - tvořivost
Keywords: Autogenic Training; autogenní trénink; relaxace; duševní zdraví; psychologie, klinická psychologie; výchova dítěte; Mental Health; Child Rearing; Relaxation