Molekulární prognostické faktory myeloidních leukemií - Haškovec, Cedrik (Iga MZ ČR, 2006)
Molekulární prognostické faktory u pacientů s chronickou a akutní myeloidní leukemií. Exprese genů p21 Cip, Fas, FasL, DR 4 a 5 a Wt-1 sledovaná na úrovni mRNA metodou komparativní RT-PCR a PCR v reálném čase a na úrovni proteinů metodou průtokové cytometrie a Western blotting.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: chronická myeloidní leukemie; Reverse Transcriptase Polymerase Chain Reaction; Leukemia, Myeloid, Acute; Cell Cycle; akutní myeloidní leukemie; myeloidní leukemie; hematologie a transfuzní lékařství; Leukemia, Myelogenous, Chronic, BCR-ABL Positive; apoptóza; Flow Cytometry; polymerázová řetězová reakce s reverzní transkripcí; průtoková cytometrie; Gene Expression; exprese genu; buněčný cyklus; Leukemia, Myeloid; biologie; Apoptosis; histologie