Využití třídimensionální gelové dozimetrie k verifikaci ozařovacích technik v radiační onkologii - Novotný, Josef (Iga MZ ČR, 2006)
Použití třídimensionální gelové dozimetrie k ověření přesnosti některých konformních technik radiační onkologie ( vícelistý kolimátor, stereotaktická radiochirurgie a radioterapie, branchyterapie, aj.). Studium chemických a fyzikálních parametrů stávajícího polymerového dozimetru při jeho přípravě, ozařování a vyhodnocování na nukleární magnetické rezonanci. Testování alternativních vyhodnocovacích technik gelového dozimetru ( např. pomocí CCD kamery). Použití gelového dozimetru k ověřování nestandardních ozařovacích technik, jako např. bórové neutronové záchytové terapie. ozařování očních nádorů technikou stereotaktické radiochirurgie, stanovení dávky při otařování experimentálních zvířat.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: radiometrie; radiační onkologie; Radiation Oncology; radiologie, nukleární medicína a zobrazovací metody; magnetická rezonanční tomografie; Radiometry; onkologie; Magnetic Resonance Imaging