Vliv polymorfismu genů na průběh polycystické choroby ledvin a IgA nefropatie - Merta, Miroslav (Iga MZ ČR, 2006)
Cílem projektu je prokázat vztah mezi přítomností arteriální hypertenze (AH) a progresí vybraných chronických chorob ledvin do do stadia chronického selhání ledvin (CHSL) a některými polymorfismy genů, které se mohou v patogenezi AH/CHSL podílet.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Genetics, Medical; Renal Insufficiency; Hypertension, Renovascular; polycystická choroba ledvin; biologie; lékařská genetika; renální insuficience; Polycystic Kidney Diseases; Endothelial Cells; renovaskulární hypertenze; endoteliální buňky; proteiny vázající GTP - beta-podjednotky; nefrologie; GTP-Binding Protein beta Subunits; IgA nefropatie; polymorfismus genetický; Glomerulonephritis, IGA; Polymorphism, Genetic