Systémové mykózy : průvodce ošetřujícího lékaře - Jedličková, Anna (Maxdorf, 2006)
Systémové mykózy představují závažné a terapeuticky obtížné infekce. Postiženi bývají především lidé s oslabenou imunitou (onkologicky nemocní, lidé po transplantaci a další). Řada kmenů kvasinek a plísní vykazuje rezistenci k řadě běžných antimykotik. Publikace naší přední mikrobioložky dává čtenáři praktický návod k správné diagnostice i terapeutické strategii.
Farmakoterapie pro praxi ; sv. 16
Jessenius
Keywords: diferenciální diagnóza; Diagnosis, Differential; mykózy; Diagnostic Errors; farmakoterapie; Mycoses; mikrobiologie, lékařská mikrobiologie; infekční lékařství; Drug Therapy; chybná diagnóza; Medication Errors; medikační omyly