Sociální psychologie : moderní učebnice sociální psychologie - Hewstone, Miles; Stroebe, Wolfgang (Portál, 2006)
Moderní učebnice sociální psychologie hledá odpovědi na otázky, které zajímají psychology, ale také pracovníky mnoha dalších profesí, kde je důležitá komunikace s lidmi: Jak si vytváříme dojem o druhých lidech? Jak předsudky působí na sociální přesvědčení a postoje? Co ovlivňuje skutečnost, že někoho máme rádi a jiný nám je nesympatický? Jak si vybíráme životního partnera? Učebnice kombinuje vědecký přístup se srozumitelným jazykem, je doplněna schématy a obsahuje pomůcky, které usnadňují studium. Kniha, která porpvé vyšla v roce 1988, pokrývá celou oblast sociální psychologie. Respektuje evropskou tradici a nabízí příklady odpovídající našemu kulturnímu zázemí.
Keywords: Psychology, Social; sociologie; psychologie, klinická psychologie; sociální psychologie