Otorinolaryngologie a foniatrie v současné praxi - Hahn, Aleš (Grada, 2007)
Kniha podává ucelenou informaci o současných diagnostických a terapeutických možnostech v oboru, zmiňuje se i o problémech, které jsou společné dalším medicínským oborům.V jednotlivých kapitolách je podán jednak souhrn potřebných informací z oblasti klinické anatomie, dále je pak pojednáno o chorobných příznacích, projevech a průběhu onemocnění. Součástí textu je i diferenciální a diagnostická úvaha a samozřejmě léčba.Text doprovází bohatá barevná obrazová dokumentace (téměř 150 obrázků), doplněná o grafy a přehledná schémata.Cílovou skupinou čtenářů jsou především ORL specialisté, praktičtí lékaři, dále studenti lékařských fakult a lékaři „styčných“ oborů (neurologie, stomatologie, oftalmologie a další).Knihu lze považovat za jednu ze zásadních současných publikací v oboru.
Keywords: poruchy řeči; poruchy sluchu; otorinolaryngologie; Voice Disorders; Speech Disorders; otorinolaryngologické nemoci; Otorhinolaryngologic Diseases; Otolaryngology; Hearing Disorders; poruchy hlasu