Technologie léků : galenika - Komárek, Pavel; Rabišková, Miloslava (Galén, 2006)
Kniha je koncipována především jako učebnice. Seznamuje čtenáře s aktualizovanou náplní oboru farmaceutická technologie - galenická farmacie. Stěžejním materiálem je nejen pro studenty farmaceutických fakult, ale i pro jiné odborné pracovníky ve farmaceutické výrobě a přípravě léčiv ve zdravotnických zařízeních. Třetí vydání publikace odráží nové legislativní požadavky, které se v oblasti farmacie po vstupu do EU zaměřují především na výrobu, přípravu, kontrolu a používání účinnějších a bezpečnějších léčiv.
Keywords: farmacie a farmakologie; příprava léků; Technology, Pharmaceutical; Dosage Forms; farmakokinetika; Drug Compounding; Pharmacokinetics; lékové formy; farmaceutická technologie