Virgule a kyvadlo : praktický rádce - Hartmann, Manfred B (Fontána, 2005)
Práce s kyvadlem a virgulí se opírá o vědomosti přenášené tradicí, které byly mezitím potvrzeny také soudobými vědeckými poznatky. Obě léčitelské pomůcky jsou efektivním nástrojem pro odhalování škodlivých polí, která jsou způsobena například elektrosmogem nebo zemským zářením. Málokdo asi neslyšel o zdánlivě zázračných uzdraveních, k nimž došlo díky tomu, že proutkař našel pod postelí vodní žílu a doporučil lůžko přemístit do oblasti, kde se žádné záření nevyskytovalo. Proutkařské umění však má jen pramálo společného s magií, protože se zakládá především na solidní dlouhodobé zkušenosti. S pomocí knihy německého autora, který má rozsáhle znalosti pomezních vědních disciplín především v oblasti medicínské práce s alternativními léčitelskými metodami, si můžete toto pozoruhodné vědění postupně osvojit důkladným úvodem do problematiky, a především pečlivě strukturovanou praktickou částí, která se zaměřuje na osvojení schopnosti vnímat záření. Jedná se o pokračování úspěšné příručky „Kyvadlo – praktická kniha\", která se v krátkém čase stala nejpopulárnějm manuálem moderní radiestéze u nás.
Keywords: komplementární terapie; alternativní lékařství; radionika; Radiesthesia; Spiritual Therapies; spirituální terapie; Complementary Therapies; siderické kyvadlo