Ošetřovatelské diagnózy v pediatrii - Fendrychová, Jaroslava; Zouharová, Alena; Vacušková, Miluše (Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů, 2005)
Praktická publikace, určená dětským sestrám v praxi a studujícím kvalifikačního studia oboru všeobecná sestra, přináší přehled ošetřovatelských diagnóz v pediatrii. Druhé vydání této příručky bylo rozšířeno o nové ošetřovatelské diagnózy (přetížení pečující osoby; sebevnímání; trauma z prožití násilného činu; kůže, sliznice - změna barvy). Pro snadnou orientaci mají jednotlivé diagnózy stejnou strukturu (definice - příčiny vzniku - charakteristické projevy klinické a laboratorní - očekávané výsledky - ošetřovatelské intervence).
Keywords: Pediatric Nursing; ošetřovatelství; Diagnosis; pediatrie; diagnostika; diagnóza; pediatrické ošetřovatelství