Krizová připravenost zdravotnictví - Hlaváčková, Dana (Národní centrum ošetřovatelství a nelékařských zdravotnických oborů, 2007)
Studijní text seznamuje s problematikou řešení mimořádných událostí s dopadem na zdravotnická zařízení, věnuje se krizovému managementu.
Keywords: záchranná práce; Rescue Work; Emergency Medicine; Trauma Centers; Civil Defense; Risk Assessment; krizová intervence; Crisis Intervention; management, organizace a řízení zdravotnictví; katastrofy; integrované poskytování zdravotní péče; Disasters; traumatologická centra; systémová integrace; krizový management; Systems Integration; civilní obrana; hodnocení rizik; urgentní lékařství; mimořádné události; veřejné zdravotnictví; Delivery of Health Care, Integrated