Výchova dívek - Preuschoff, Gisela (Portál, 2007)
Předmluvu napsal Steve Biddulph Proč jsou dívky jiné než chlapci a jak jim pomoci rozkvést ve šťastné a silné bytosti? Stejně jako v případě úspěšné knihy Výchova kluků (autor Steve Biddulph), se i v této knize setkáte s vlídným a nemoralizujícím pomocníkem na cestě výchovou dítěte od raného dětství do počátků dospívání. Psycholožka, rodinná terapeutka a v neposlední řadě milující matka Gisela Preuschoff se zhostila úkolu, na který si psycholog S. Biddulph přece jen netroufl, tedy napsat moudrého a vtipného rádce o výchově děvčat. Přístup autorky je velmi tolerantní, respektuje realitu moderního světa a snaží se u rodičů spíše rozvinout vnímavost a lásku k jejich dětem, než jim vnucovat hotové odpovědi.
Rádci pro rodiče a vychovatele
Keywords: vztahy mezi rodiči a dětmi; sexuální vývoj; Sexual Development; Child; Women; rozvoj osobnosti; ženy; dítě; pedagogika; Child Rearing; výchova dítěte; Parent-Child Relations; Personality Development