Mars a Venuše s láskou : ilustrovaný průvodce teorií muži jsou z Marsu, ženy z Venuše - Gray, John; Slate, Barbara (Práh, 2004)
Další z populárních psychologických knížek J. Graye. Opět se zabývá rozdílnostmi mezi pohlavími - ženami z Venuše a muži z Marsu. Tato knížka se od předchozích odlišuje formou: je založena na množství ilustrací a její pravdy jsou podány velmi názornou formou, tedy v bodech a krátkých pojednáních shrnujícího charakteru. Gray vystihuje přírodou dané odlišnosti mezi ženami a muži a radí nám, jak tyto odlišnosti pochopit a akceptovat. Zároveň uvádí příklady, jak se nejlépe zachovat v určitých situacích, které nastávají v partnerském vztahu. Venušankám a Marťanům pomůže k vzájemnému pochopení pouze tolerance a taktika a poznání potřeb a odlišností toho druhého.
Bestseller
Keywords: Psychology, Social; Men; interpersonální vztahy; psychologie, klinická psychologie; Interpersonal Relations; ženy; Love; sociologie; muži; láska; Women; sociální psychologie