Spondylolistéza : diagnostika a terapie - Suchomel, Petr; Krbec, Martin; Barsa, Pavel (Galén, 2007)
Spondylolistéza vyvolává v kontextu ostatních onemocnění páteře pocit určité »tajemnosti«. Náhled na tuto chorobu se historicky vyvíjel a upřesňoval. Přesto v povědomí lékařské veřejnosti zůstává do jisté míry nejasná, přestože její incidence není zanedbatelná. Autorský kolektiv podává v této publikaci komplexní informaci o problematice spondylolistézy z pohledu odborníků v oborech spondylochirurgie, radiologie a rehabilitace. Cílem bylo seznámit lékařskou veřejnost podrobněji s touto oblastí spondylochirurgie z hlediska etiologie, klasifikace, diagnostiky a konzervativní i operační terapie jednotlivých typů olistéz.
Keywords: spondylolistéza; Spondylolisthesis; ortopedie; management nemoci; Disease Management