Informovaný souhlas : teorie a praxe informovaného souhlasu ve zdravotnictví - Šustek, Petr; Holčapek, Tomáš (ASPI, 2007)
Publikace je zaměřena na stěžejní právní otázku v oblasti poskytování zdravotní péče, informovaný souhlas pacienta se zákrokem. Zabývá se významem souhlasu jako základní podmínky lékařského zákroku, od vypsání receptu až po nejnáročnější operace. Důležitost poučení pacienta a jeho souhlasu s diagnostickými i léčebnými výkony přitom v povědomí českých pacientů, lékařů i právníků v poslední době silně narůstá.
Právní rukověť
Keywords: veřejné zdravotnictví; Ethics, Medical; lékařská etika; Treatment Refusal; Liability, Legal; odmítnutí terapie pacientem; Informed Consent; Patient Rights; právní odpovědnost; Documentation; dokumentace; právo, zákonodárství; práva pacientů; informovaný souhlas pacienta