Allotransplantace menisků - Paša, Libor; Pokorný, Vladimír (Iga MZ ČR, 2007)
Na základě dosavadních litarárních i klinických zahraničních zkušeností u mladých pacientů po totální či subtotátlní meniskektomii řešit jejich zřetelné potíže artrotického charakteru sekundární náhradou menisku alloštěpem. Propracovat operační technikutransplantace menisků a posoudit efektivnost nově zaváděné metody.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: totální endoprotéza kolene; artroskopie; transplantologie; výsledek terapie; poranění menisku; Surgical Procedures, Operative; Arthroscopy; Treatment Outcome; homologní transplantace; menisky tibiální; chirurgie operační; Arthroplasty, Replacement, Knee; traumatologie; Menisci, Tibial; Tibial Meniscus Injuries; ortopedie; Transplantation, Homologous