Neinvazivní sledování přítomnosti viru hepatitidy C v játrech a mozku a jeho ovlivnění léčbou - Taimr, Pavel; Dezortová, Monika; Hájek, Milan; Šperl, Jan; Škoch, Antonín; Herynek, Vít; Porod, Václav (Iga MZ ČR, 2007)
Cílem projektu je porovnání klinických a MR dat (1H a 31P MR spekter, T1 a T2 vážených obrazů) z oblasti jater a mozku nemocných s hepatitidou C a tak přispět k neinvazivnímu hodnocení klinického stavu těchto pacientů a navržení vhodného typu léčby. Z metod MR budou použity metody 1H a 31P MR spektroskopie, MR relaxometrie a analýza textury z klasických T2 a T1 vážených MR obrazů. Získaná MR data budou korelována s výsledky laboratorních a klinických metod.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: Liver Cirrhosis; radiologie, nukleární medicína a zobrazovací metody; spektrální analýza; chronická hepatitida C; Hepatitis C, Chronic; Spectrum Analysis; Magnetic Resonance Imaging; neurologie; RNA, Viral; hepatologie; infekční lékařství; magnetická rezonanční tomografie; RNA virová; magnetická rezonanční spektroskopie; jaterní cirhóza; Magnetic Resonance Spectroscopy