Růst dítěte a jeho hodnocení, sociální nerovnosti a další faktory, které růst ovlivňují - Vignerová, Jana; Bláha, Pavel; Brabec, Marek; Riedlová, Jitka (Iga MZ ČR, 2007)
Na základě dat získaných v průběhu 6. Celostátního antropologického výzkumu 2001 bude provedena analýza zaměřená na rozdíly tělesné stavby dětí podle faktorů, které růst ovlivňují. Zároveň bude provedena sonda zaměřená na změnu velikosti chodidla u dětí.Výsledkem bude souhrnná publikace obsahující tabulky a růstové grafy základních tělesných rozměrů, růstových rychlostí, část zabývající se sekulárním trendem a prevalencí obezity. Dále bude vytvořen software pro klinické účely.
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: dolní končetina; obezita; Anthropometry; antropometrie; pediatrie; referenční standardy; dítě; socioekonomické faktory; Child; tělesná výška; růst; Growth; hmotnostní přírůstek; Reference Standards; Socioeconomic Factors; vývoj dítěte; Lower Extremity; Child Development; Body Height; Czech Republic; antropologie; Weight Gain; Obesity; Body Weight; tělesná hmotnost; Česká republika