Slovinsko-český, česko-slovinský slovník s mluvnicí a nejpoužívanějšími konverzačními frázemi - Šamonilová, Alena (Montanex, 2002)
Jazykový slovník, který vedle tradičního hesláře o rozsahu přesahujícím 5 000 hesel, přináší také přehled slovinské mluvnice a cca 1 500 nejpoužívanějších konverzačních frází, se jistě stane vhodným pomocníkem pro všechny návštěvníky této země. Snadná orientace ve slovníkové části spolu se základní frazeologií několika běžných témat (např. pozdravy, cestování, ubytování, jídlo, nakupování, rodina, sport atd.) vytváří z této publikace nezbytného průvodce na cesty po Slovinsku.
Střední slovníky
Keywords: čeština; lingvistika; lingvistika, lékařská terminologie; Linguistics; slovinština