Praktická cvičení z první pomoci - Psennerová, Sabina (Ostravská univerzita v Ostravě, Zdravotně sociální fakulta, 2007)
První pomoc nás učí dávat druhou šanci... První pomoc je neodmyslitelnou součástí života člověka, provází nás od dětství až po stáří. První pomoc nabírá rozměru právního i morálního. Nikoliv však pohrůžka trestu, ale samotná lidskost by nás měla vést ke snaze osvojit si základní znalosti a dovednosti při poskytování první pomoci.
Keywords: urgentní lékařství; první pomoc; First Aid