Z dílny Aeskulapovy : příběhy veselé i vážné pro poučení a pobavení zdravotníků i laiků - Kácl, Karel (Melantrich, 1970)
Sbírka anekdotických příběhů ze života věhlasných i méně známých lékařů obsahuje sice v novém podání některé příhody, známé již především z Alarichova zpracování, ale také záznam četných humorných událostí a situací z poslední doby. Autor, zvěčňuje vlastní zkušenosti nebo přímá líčení očitých svědků, většinou zároveň nastiňuje i celkovou charakteristiku slavných kapacit a uskutečňuje tím svou snahu, aby v knížce nešlo "jen o zábavu, ale současně i o dějiny našeho lékařství, podané specifickým způsobem"
Humor do kapsy ; sv. 2
Keywords: lékařství v literatuře; lékařství; Medicine in Literature; humanitní vědy a umění