Víno jako lék - Corder, Roger (Ikar, 2007)
Autor se mnoho let zabýval účinky vína a došel k závěru, že konzumenti vína trpí v menší míře například srdečními chorobami nebo cukrovkou. Je příčinou víno, strava nebo životospráva? Nejspíše se jedná o kombinaci všech tří faktorů. Proto autor doporučuje zařadit do stravy denní konzumaci červeného vína jako součást zdravého životního stylu, jehož klíčem je střídmost. Odhaluje mnohé dietní mýty a předkládá dvoutýdenní vzorový jídelníček.
Keywords: nutriční terapie; Nutritional Physiological Phenomena; Nutrition Therapy; Wine; fyziologie výživy; Food, Organic; víno; biopotraviny; nutriční terapie, dietoterapie a výživa