Svatý týden v Terezíně - Lukeš, Alexander (Naše vojsko, 2008)
Alexander Lukeš (1949), absolvent Fakulty žurnalistiky, novinář, filmový a televizní dramaturg a scenárista. Podílel se na řadě českých filmů, např. Balada pro banditu (1978), Srdečný pozdrav ze zeměkoule (1983), Tísňové volání (1988) aj. Pro Československou televizi napsal příběh Jsi krásná\" (1987), který se týká osudů zdravotních sestřiček v tyfem zamořené Malé pevnosti v Terezíně. V současné době připravuje pro Českou televiz několik dokumentů ze současnosti.
Keywords: infekční nemoci; zdravotnický personál; dějiny lékařství; humanitní vědy a umění; dějiny 20. století; Concentration Camps; Warfare; Communicable Diseases; History, 20th Century; Health Personnel; koncentrační tábory; vedení války