Dietologický slovník - Svačina, Štěpán; Bretšnajdrová, Alena (Triton, 2008)
První vydání dietologického slovníku pro odbornou veřejnost, jež v medicínské literatuře zaplňuje mezeru o významu stravování, výběru a zpracování potravin v prevenci i léčbě nemocí dietou. Autor nabízí zejména zdravotnickým pracovníkům základní orientaci v léčbě dietou.
Keywords: biochemické jevy; Biochemical Phenomena; vnitřní lékařství; metabolické nemoci; dietoterapie; Dietetics; nutriční terapie, dietoterapie a výživa; Terminology as Topic; terminologie jako téma; dietetika; Diet Therapy; Metabolic Diseases