Psychologické aspekty zdravotního chování v dospělosti u osob dlouhodobě sledovaných od narození do 45 let : [sborník] - Havlínová, Miluše (Státní zdravotní ústav, 2007)
Pražská longitudinální studie z let 1956 až 2006 rozebírá průběh životního cyklu a zdravotního chování souboru osob, které byly systematicky sledovány od narození až do 45. roku života. Hledají se vztahy mezi řadou ukazatelů antropometrických, psychologických, zdravotních výchovných a jejich dynamika v řadě časných etap.
Keywords: antropometrie; Anthropometry; antropologie; Child Development; Quality of Life; zdravotní výchova; vývoj dítěte; kvalita života; Adolescent; Anthropology, Physical; Health; dospělí; Human Development; rozvoj osobnosti; Attitude to Health; postoj ke zdraví; vývoj člověka; zdraví; psychologie, klinická psychologie; Child; antropologie fyzická; dítě; Adult; mladiství; Personality Development