Dědičnost, osobnost, společnost - Baumruck, Josef; Blažek, Vladimír; Budil, Ivo T (Katedra antropologie, Fakulta filozofická Západočeské univerzity, 2007)
Současný rozvoj genetiky a poznávání mechanizmů realizace dědičné informace nabízí antropologickým vědám nové pohledy na variabilitu, původ a vývoj člověka, ala staví před ně i mnohé otevřené otázky, kterými se společnost bude nutně čím dále více zabývat.
Keywords: skupinové procesy; sociologie; antropologie; Group Processes; Genetics; psychologie, klinická psychologie; genetika, lékařská genetika; genetika; Personality Development; Anthropology; rozvoj osobnosti