Cholesterol : přirozená regulace hodnot krevního tuku - Meier, Ralf (NOXI, 2007)
Publikace určená široké čtenářské veřejnosti velmi rozumně, srozumitelně a čtivě vysvětluje, co je cholesterol, jakou má funkci v lidském těle, v jakých potravinách je obsažen a jak je možné regulovat jeho hladinu v organismu. Prakticky zaměřené kapitoly pomáhají orientovat se v obsahu tuků a cholesterolu v potravinách (přehledné tabulky) a vysvětlují, jak pomocí správné výživy a dostatku pohybu s cholesterolem suverénně hospodařit. Kniha je doplněna tabulkami živin, tipy pro upevnění kondice a zajímavými recepty.
Keywords: nutriční terapie, dietoterapie a výživa; Biochemical Phenomena; zdravé chování; jídelníček; Cholesterol; Menu Planning; cholesterol; Health Behavior; biochemické jevy; fyziologie; preventivní medicína