Možnosti využití metaloproteináz k monitorování nemocných s maligním postižením jater a stanovení jejich prognózy po chirurgických výkonech - Sutnar, Alan; Třeška, Vladislav; Pešta, Martin; Holubec, Luboš (Iga MZ ČR, 2007)
Zhodnocení možnosti monitorování nemocných po resekčních výkonech na játrech pro Tu onemocnění formou dispenzarizace, za využití stanovení hladin metaloproteinaz a jejich tkáň. inhibitorů v séru před a po resekčním či albačním výkonu za pomocí Q-RT-PCR.Sledování hladin metaloproteinaz a jejich tkáňových inhibitorů v séru nemocných a přímo v tumorosním ložišku odebraném z jater, na základě těchto výsledků a celkového klinického stavu stanovení prognozy onemocnění. Porovnání citlivosti metody se stanovením běžných nádorových markerů (karcinom embrionální antigen, alfefetoprotein) v séru
Závěrečná zpráva o řešení grantu Interní grantové agentury MZ ČR
Keywords: bcr-abl fúzní proteiny; Biomarkers, Tumor; transplantologie; biologie; Prognosis; prognóza; nádorové biomarkery; Liver Neoplasms; Reverse Transcriptase Polymerase Chain Reaction; nádory jater; polymerázová řetězová reakce s reverzní transkripcí; hepatologie; Tissue Inhibitor of Metalloproteinases; onkologie; Fusion Proteins, bcr-abl; tkáňové inhibitory metaloproteinas