Jazykozpyt medicíny : knížka o medicínské terminologii nejen pro zdravotníky - Pacovský, Vladimír; Sucharda, Petr (Galén, 2008)
Jako širokou nabídku pro všechny, kdo mají zájem o český jazyk, zpracovali autoři v této knize populárně vědeckým způsobem řadu témat na pomezí medicíny a jazykovědy: medicína v umění a mezi lidmi, autorství medicínských názvů, eponyma, symboly v medicíně, medicínská terminologie a etymologie, historie medicínského jazyka, neologismy v medicíně a další. Cílem nebylo vyčerpávající shromažďování podrobných údajů, knížka není a rozsahem ani nemůže být výkladovým slovníkem či názvoslovným lexikonem. Autoři doufají, že se bude spíše číst než studovat a že čtenářům poskytne nejen zajímavé informace, ale i chvilky pobavení a pohody.
Makropulos
Keywords: terminologie jako téma; Terminology as Topic; lékařství; lingvistika, lékařská terminologie; Medicine