Krizové situace v rodině : jak pomoci dětem překonat smrt blízkého člověka, nemoc, rozvod a traumata adopce - Coloroso, Barbara (Ikar, 2008)
Citlivě napsaná příručka radí rodičům, jak ulehčit dětem obtížné životní situace, jako jsou rozvod, nemoc nebo smrt v rodině, vážný úraz s trvalými následky, adopce a další. Každá kapitola se zaměřuje na specifický problém, popisuje stadia, jimiž děti procházejí, doporučuje, jak v krizovém období jednat a na co klást důraz. Kniha uvádí konkrétní příklady z praxe a upozorňuje na nejčastější chyby a opomenutí.
Keywords: psychický stres; Parent-Child Relations; Psychology, Child; dítě; Stress, Psychological; sociologie; vztahy mezi rodiči a dětmi; rodinné vztahy; psychologie, klinická psychologie; Crisis Intervention; Life Change Events; Bereavement; dětská psychologie; krizová intervence; Child; životní změny; ztráta blízké osoby; Family Relations